Διαδικασία
Ανακατεύετε τη σόδα στο γιαούρτι και προσθέτετε το αβγό, το αλάτι, το λάδι και το ξίδι. Ρίχνετε στο μίγμα λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή, μαλακιά και ελαστική ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη σε φραντζολίτσες και τις σκεπάζετε με πετσέτα. Τις αφήνετε να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου και τις κόβετε σε φέτες.
Πλάθετε τις φέτες σε μπαλάκια, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις αφήνετε ξανά να μείνουν για 30 λεπτά.
Κόβετε τη φέτα σε κύβους, τους ανακατεύετε με τον άνηθο και γεμίζετε τα πιροσκί. Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να μείνουν μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρετε ζεστά.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή