OliveMagazine

Εύκολη τούρτα σοκολάτα γάλακτος – μπανάνα

Εύκολη τούρτα σοκολάτα γάλακτος – μπανάνα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 60ml γάλα πλήρες
  • 350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 μπανάνες μέτριες
  • 80γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
  • 4 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού έτοιμη
  • 2 τεμάχια παντεσπάνι διαμέτρου 22-25εκ. έτοιμα
  • 100ml ρούμι μαύρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σιροπιάζετε με το μαύρο ρούμι τα δύο παντεσπάνια με ένα πινέλο.

Λιώνετε προσεκτικά τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί. Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και το ανακατεύετε με σύρμα χειρός στη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας στη σαντιγί και ανακατεύετε με μαρίζ ή κουτάλα. Αν η μους σοκολάτας είναι λίγο ρευστή, την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί.

Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες, βάζετε μερικές πάνω στο πρώτο παντεσπάνι, απλώνετε από πάνω τη μισή μους σοκολάτας και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από τα φουντούκια. Στη συνέχεια, τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι. Βάζετε λίγες ροδέλες μπανάνας και απλώνετε την υπόλοιπη μους σοκολάτας. Τέλος, τοποθετείτε τις υπόλοιπες μπανάνες και τα φουντούκια και με ένα κουτάλι απλώνετε την πραλίνα.

Αφήνετε την τούρτα να σταθεροποιηθεί στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά περίπου και κατόπιν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο