OliveMagazine

Ζακυνθινό στιφάδο

Ζακυνθινό στιφάδο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό κουνέλι
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 10 ή και περισσότερες σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 γαρίφαλα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 150γρ. λαδογραβιέρα Ζακύνθου ή κεφαλοτύρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα δάφνης
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και κόβετε το κουνέλι σε μερίδες. Το βάζετε σε γυάλινο ή βαθύ πλαστικό σκεύος και το περιχύνετε με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 24 ώρες.

Το στραγγίζετε και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές μέσα σε πλατιά κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο.

Προσθέτετε το σκόρδο ελαφρά χτυπημένο στο μπλέντερ, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο διάστημα αυτό, αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο από το υγρό της μαρινάδας.

Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί κομμένο σε κυβάκια. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με πουρέ πατάτας.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr