OliveMagazine

Ζεστή πατατοσαλάτα με καλαμάρι και αβοκάντο

Ζεστή πατατοσαλάτα με καλαμάρι και αβοκάντο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες baby, πλυμένες καλά, με τη φλούδα τους
  • 1 κονσέρβα Καλαμάρι Naturel ALTURA (370γρ.)
  • 100ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, πλυμένη, στραγγισμένη
  • 1 μέτριο αβοκάντο, χωρίς φλούδα και πυρήνα, σε κυβάκια
  • 1 καρότο, χοντροτριμμένο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ. Τις κόβετε στη μέση.

Σουρώνετε τα καλαμάρια, αφαιρείτε το εσωτερικό τους κόκαλο και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όλο το κρεμμύδι για 1 λεπτό και το ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr