OliveMagazine

Ζυμαρικό κουσκούς με αρνί και σάλτσα μπαχαράτ

Ζυμαρικό κουσκούς με αρνί και σάλτσα μπαχαράτ

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. ρόκα νεαρή
  • 600γρ. αρνί ψητό
  • 100γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
  • ⅓ ματσάκι κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα)
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 400γρ. κολοκύθια, σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στα 8
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 300γρ. κουσκούς ζυμαρικό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα μπαχαράτ

  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 60ml χυμό λεμoνιού
  • 120ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Προθερμαίνετε το φούρνο στη μεγαλύτερη θερμοκρασία, στο γκριλ. Βάζετε σε ένα μπολ τα λαχανικά, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και τα απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.

Στη συνέχεια ρίχνετε το κουσκούς σε βραστό, αλατισμένο νερό και το αφήνετε να βράσει για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνετε, κρυώνετε με μπόλικο νερό και το αφήνετε να στραγγίξει. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και το κρατάτε στην άκρη.

Κόβετε το αρνί σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια και το βάζετε σε ένα τηγάνι. Ζεσταίνετε το αρνί για 5-6 λεπτά και το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα μπαχαρικά και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα αρώματά τους. Κατεβάζετε από τη φωτιά, σβήνετε με τον χυμό λεμόνι, ανακατεύετε ενώ συγχρόνως προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κρατάτε τη σάλτσα στην άκρη.

Απλώνετε τη ρόκα σε μια πιατέλα, από πάνω πασπαλίζετε με το κουσκούς, σκορπάτε ομοιόμορφα την κολοκύθα και τα κρεμμύδια, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο, τον κόλιανδρο και σκορπάτε τα κομμάτια του αρνιού. Βάζετε κουταλιές γιαούρτι ανά διαστήματα, περιχύνετε με τη σάλτσα μπαχαράτ και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tips

Αντί για κουσκούς ζυμαρικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρασμένο πλιγούρι ή χυλοπιτάκι ψιλό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr