OliveMagazine

Vegan μαγειρίτσα

Vegan μαγειρίτσα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μανιτάρια διάφορα (π.χ. shiitake, portobello, λευκά), σε φέτες
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 300γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 100γρ. μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Με νωπή πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το μαρούλι. Ρίχνετε τον μαϊντανό και τον άνηθο, καλύπτετε με ζεστό ζωμό, αλατίζετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για μισή ώρα.

Σε μπολ διαλύετε καλά το ταχίνι σε ένα φλιτζάνι νερό χλιαρό. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιών και ανακατεύετε καλά.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε στη σούπα το μίγμα με το ταχίνι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μαγειρίτσα.

Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε τη μαγειρίτσα σε μπολ.

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη μαγειρίτσα και 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι, 20 λεπτά πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά.


Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταχίνι, το αντικαθιστάτε με αβγολέμονο (αν είστε χορτοφάγος) ή το παραλείπετε τελείως για μια πιο αραιή σούπα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr