OliveMagazine

Ινδικό κάρι με κοτόπουλο και ρύζι

Ινδικό κάρι με κοτόπουλο και ρύζι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου, σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών tikka masala ή garam masala
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες, σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 400γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 6 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ, διαλυμένο σε 100ml νερό
  • 2 κουτ. σούπας chutney μάνγκο (προαιρετικά)
  • 75ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml γιαούρτι στραγγιστό
  • αλατοπίπερο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, προσθέτετε τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι και τα σοτάρετε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και ξανθύνουν. Κατόπιν ρίχνετε το tikka masala και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε τους κύβους του κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν από τα μπαχαρικά. Ψήνετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το κονκασέ, τον ντοματοπελτέ και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του. Σιγοβράζετε το φαγητό για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο σε βάθος, ανακατεύοντας πού και πού.

Αφαιρείτε το καπάκι και ανακατεύετε στη σάλτσα του το chutney μάνγκο (αν χρησιμοποιήσετε), την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανάλογο αλατοπίπερο.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε σταδιακά για 15 περίπου λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

Tips

Το Tikka και Garam masala είναι μίγματα μπαχαρικών όπως είναι και το curry. Θα τα βρείτε έτοιμα σε εξειδικευμένα καταστήματα μπαχαρικών στο κέντρο της Αθήνας, σε ντελικατέσεν και στα ασιατικά μπακάλικα που φυτρώνουν πλέον σαν μανιτάρια σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Αν δυσκολεύεστε, αντικαταστήστε το με Curry από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, κι αυτό γίνεται.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr