OliveMagazine

Κέικ αχλαδιού χωρίς ζάχαρη

Κέικ αχλαδιού χωρίς ζάχαρη

Μερίδες:για μια στρογγυλή φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 αχλάδια
  • 450γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 5 ασπράδια
  • 200ml. ελαιόλαδο
  • 450γρ. μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζετε να χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνετε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι.

Προσθέτετε τα αχλάδια και τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχετε λαδώσει και αλευρώσει.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr