OliveMagazine

Κέικ καρότου με κρέμα τσήζκεικ και καρύδια

Κέικ καρότου με κρέμα τσήζκεικ και καρύδια

Μερίδες:για μια μέτρια φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250ml αραβοσιτέλαιο
  • 4 αβγά
  • 350γρ. Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη Fytro
  • 400γρ. καρότα καθαρισμένα
  • 1 ζουμερό λεμόνι, ξύσμα + χυμός
  • 400γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • 10 βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 50γρ. καρύδια τριμμένα
  • Για τη διακόσμηση

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • μερικά καρύδια, ψιλοκομμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 - 180οC και λαδώνετε τη φόρμα σας. Την πασπαλίζετε παντού με λίγο αλεύρι και πετάτε όσο δεν κολλήσει στο λάδι.

Τρίβετε στον τρίφτη τα καρότα ή τα βάζετε στο μούλτι και τα κόβετε πολύ ψιλά.

Κοσκινίζετε σε ένα μπολ τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και την ανακατεύετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.

Χτυπάτε σε μπολ με αβγοδάρτη το λάδι με την Καστανή Ζάχαρη Fytro να αφρατέψουν λίγο και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αφήνετε τον αβγοδάρτη και παίρνετε μια σπάτουλα στο χέρι. Ενσωματώνετε στο μίγμα πρώτα τα τριμμένα καρότα, μετά το μίγμα με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και μετά το μίγμα με τις σταφίδες.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ενιαίο μίγμα το αδειάζετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και να ψηθεί σε βάθος. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.

Το ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.

Όταν κρυώσει το κέικ διακοσμείτε την επιφάνεια του με την έτοιμη κρέμα και τα ψιλοκομμένα καρύδια και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το κέικ σας να μοιάζει και με τούρτα. Μόλις κρυώσει, το κόβετε προσεκτικά σε δύο φύλλα, τοποθετείτε το κάτω σε πιατέλα σερβιρίσματος, το αλείφετε με τη μισή ποσότητα της κρέμας που ετοιμάσατε, το σκεπάζετε με το πάνω φύλλο του κέικ και διακοσμείτε με την υπόλοιπη κρέμα και με τα καρύδια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr