OliveMagazine

Κέικ με τζίντζερ

Κέικ με τζίντζερ

Μερίδες:για μία στρογγυλή φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ. καστανή ζάχαρη μαλακιά
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αβγά
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το baking powder, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε το εκχύλισμα της βανίλιας.

Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθει.

Ψήνετε για 45-55 λεπτά (κάνετε το τεστ της οδοντογλυφίδας).

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr