OliveMagazine

Κέικ με φράουλες και δυόσμο

Κέικ με φράουλες και δυόσμο

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κέικ

  • 150γρ. Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα, για τη φόρμα
  • 160γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 καψουλάκι βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 200γρ. φράουλες ώριμες, αλλά σκληρές, κομμένες στη μέση
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα του ψιλοκομμένα, ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη, για το πασπάλισμα
  • Για την σος φραόυλας

  • 700γρ. φράουλες, ώριμες
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100ml νερό, κρύο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξετε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μίγμα σαν κρέμα. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν με το μίγμα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το δυόσμο. Ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.

Βουτυρώνετε me to Flora ελαφρώς μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση (ή ένα βαθύ στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ.) και αδειάζετε εκεί το μισό μίγμα που ετοιμάσατε. Από πάνω απλώνετε τις κομμένες φράουλες και τις σκεπάζετε με το υπόλοιπο μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού και ψήνετε το κέικ για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά στη φόρμα του και το ξεφορμάρετε. Το βάζετε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και κοσκινίζετε πάνω του τη ζάχαρη άχνη.

Όσο το κέικ σας ψήνεται, φτιάχνετε τη σος φράουλας. Δουλεύετε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Τον σουρώνετε με λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα (ή με μια μαρίζ). Προσθέτετε στον λείο πουρέ τη ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη και ανακατεύετε πολύ καλά. Αραιώνετε το μίγμα με το κρύο νερό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε, ιδανικά με 1 κουτ. σούπας σάλτσας για κάθε φέτα κέικ.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr