OliveMagazine

Καλαμαράκια σε ντοματένια σάλτσα με ρύζι μπασμάτι

Καλαμαράκια σε ντοματένια σάλτσα με ρύζι μπασμάτι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1-1 ½ φλιτζ. ρύζι basmati
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη ή ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κατεψυγμένα καλαμαράκια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ, σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή γλυκιά ή λίγο καυτερή
  • 3 φινόκιο
  • 250 γρ. ντομάτα φρέσκια ή από κουτί, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1/3 ματσάκι μάραθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το ρύζι: Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με άφθονο νερό και το αφήνουμε 10΄. Αδειάζουμε σε σουρωτήρι και ξεπλένουμε καλά. Μεταφέρουμε το ρύζι σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο, κρύο νερό και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 7-10 λεπτά, ανάλογα με το ρύζι. Μόλις είναι έτοιμο αδειάζουμε στο σουρωτήρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να γίνει αφράτο.

Για τα καλαμαράκια: Καθαρίζουμε τα φινόκιο και τα κόβουμε στα τέσσερα. Αφήνουμε τα κατεψυγμένα καλαμαράκια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά και έπειτα τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν τελείως, διαφορετικά θα πετάξουν πολύ λάδι στο σοτάρισμα. Αν είναι μεγάλα κομμάτια, τα κόβουμε στα δύο.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αφού κάψει, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα ακόμα κατεψυγμένα καλαμαράκια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση με τα υγρά τους. Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για 10 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το φινόκιο, περιχύνουμε τη φρέσκια ντομάτα, το μάραθο και μισό νεροπότηρο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του και να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρουμε ζεστό στα πιάτα, πάνω από το ρύζι basmati.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο