OliveMagazine

Καλαμαράκια του κουτιού κοκκινιστά

Καλαμαράκια του κουτιού κοκκινιστά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια ολόκληρα, καθαρισμένα από το κόκκαλό τους και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • μερικά ντοματίνια σε φέτες
  • ½ κρασοπότηρο ούζο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο και το σοτάρετε πολύ ελαφρά για να μην πικρίσει.

Προσθέτετε τα καλαμαράκια και ανακατεύετε. Στη συνέχεια σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Ρίχνετε τη ντομάτα, τα ντοματίνια, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει και να πιει τα υγρά της 20 λεπτά περίπου.

Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και το σερβίρετε ζεστό.

Φωτογραφία-Food Styling:Aντωνία Κατή

Tips

Η συνταγή αυτή ταιριάζει επίσης ωραιότατα πάνω σε ρύζι ή σε κριθαράκι ή σε κοφτό μακαρονάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr