OliveMagazine

Κανταϊφένιες φωλιές με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα φράουλας

Κανταϊφένιες φωλιές με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα φράουλας

Μερίδες:για 12 φωλίτσες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 200γρ. καρυδόψιχα
  • ½ κιλό παγωτό καϊμάκι έτοιμο
  • 150γρ. βούτυρο φρέσκο
  • Για τη σάλτσα φράουλας

  • 200γρ. φράουλες
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ανοίγετε το πακέτο κανταΐφι και το απλώνετε με τα χέρια σας. Παίρνετε μια ποσότητα φύλλου, περίπου 60-70γρ. στο χέρι σας, το τραβάτε να γίνει μακρόστενο και στη συνέχεια το κάνετε στρογγυλό σαν σαλιγκαράκι.

Ακουμπάτε τη φωλιά σε ένα ταψί και την πατάτε στο κέντρο για να κάνει ένα βαθούλωμα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να κάνετε 12 φωλίτσες διαμέτρου περίπου 10εκ.

Ψιλοκόβετε με μαχαίρι την καρυδόψιχα και πασπαλίζετε με αυτή τις φωλίτσες. Λιώνετε το βούτυρο μέχρι να μοσχομυρίσει και να γίνει διάφανο και με ένα κουτάλι σούπας περιχύνετε τις φωλιές.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να γίνουν οι φωλιές χρυσές και τραγανές. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα φράουλας καθαρίζετε τις φράουλες από τα κοτσάνια και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το μπράντι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα στο multi. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Τον παγώνετε στο ψυγείο.

Σερβίρετε τις φωλίτσες σε πιάτα. Βάζετε στο κέντρο κάθε φωλίτσας από 1 μπάλα παγωτό καϊμάκι, περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr