OliveMagazine

Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

Μερίδες:ένα μέτριο ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την καρυδόπιτα

  • 400γρ. αλεύρι μαλακό
  • 30γρ. μπέϊκιν πάουντερ
  • κανέλα στη μύτη ενός κουτ. γλυκού
  • 250γρ. καρύδι τριμμένο
  • 250γρ. βούτυρο 82%
  • 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αβγά
  • 150ml γάλα πλήρες
  • ελάχιστο γαρύφαλλο
  • Για το σιρόπι

  • 700γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 450ml νερό
  • 50γρ. γλυκόζη
  • ½ λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε να πάρει βράση το σιρόπι σε μεσαία θερμοκρασία και μετά από 10 λεπτά το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Φτιάχνετε την καρυδόπιτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.

Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Βγάζετε το μίγμα από το μίξερ, και ενσωματώνετε σε αυτό τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί μέχρι τη μέση. Αδειάζετε το μίγμα της καρυδόπιτας και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Σιροπιάζετε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι, αφού πρώτα τη χαράξετε σε κομμάτια. Περιμένετε να απορροφήσει εντελώς το σιρόπι και να κρυώσει η πίτα πριν την σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο