OliveMagazine

Κεφτέδες με ξινόμηλα και πετιμέζι

Κεφτέδες με ξινόμηλα και πετιμέζι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά χοιρινό (ή χοιρινό και πρόβειο μαζί)
  • 4 ξινόμηλα καθαρισμένα από φλούδες και σποράκια
  • 1½ - 2 φλιτζάνια πετιμέζι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, κοπανισμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα μήλα σε στρογγυλές, χοντρές φέτες, 4 – 5 φέτες το καθένα.

Ανακατεύετε τον κιμά με τα μπαχαρικά, την 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και πλάθετε το μίγμα σε τόσους κεφτέδες όσες και οι φέτες των μήλων.

Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα αλειμμένη με λάδι, αραδιάζετε όρθιες τις φέτες των μήλων, βάζοντας στη σειρά ανάμεσά τους από ένα κεφτέ. Περιχύνετε το φαγητό με το πετιμέζι, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και μοιράζετε στην επιφάνεια το βούτυρο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν τα μήλα. Συνοδεύετε το φαγητό με άσπρο ρύζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr