OliveMagazine

Κινόα σαν ριζότο

Κινόα σαν ριζότο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. κινόα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε ζαράκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε ζαράκια
  • 2 κολοκυθάκια, σε κύβους
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 750ml - 1 λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό ή από κύβο, ζεστό
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3-4 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροαλεσμένα
  • κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε τα σποράκια της κινόα και τα καβουρδίζετε ελαφρά. Τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, τα ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μια κουτάλα της σούπας από τον ζεστό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύετε και, όταν απορροφηθεί, ρίχνετε ξανά ζωμό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να μαλακώσει η κινόα και να σκάσουν τα σποράκια.

Όταν είναι έτοιμη δοκιμάζετε το αλάτι, ρίχνετε το βούτυρο, πασπαλίζετε με πιπέρι, τυρί και τέλος με σουσάμι και φουντούκια. Σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση το ριζότο μόνο του ή σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα ή ψάρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr