OliveMagazine

Κις λορέν με μπέικον και γραβιέρα

Κις λορέν με μπέικον και γραβιέρα

Μερίδες:1 ταρτιέρα ή μακρόστενο ταψάκι
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 120γρ. μπέικον ή ζαμπόν καπνιστό, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • 100γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Απλώνετε τη ζύμη της τάρτας στο σκεύος καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Τρυπάτε εδώ και εκεί με ένα πιρούνι και ψήνετε για 10 λεπτά.

Ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκοµµένο ζαμπόν και τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και απλώνετε ομοιόμορφα τα σοταρισμένα υλικά.

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά. Προσθέτετε, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το µοσχοκάρυδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Χτυπάτε λίγο ακόμα να αναµιχθούν καλά.

Αδειάζετε λίγο-λίγο το µίγµα στην τάρτα και ψήνετε στους 180C για 40 λεπτά περίπου, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα.

Αφήνετε την κις να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου πριν την κόψετε σε κομμάτια. Αν θέλετε, συνοδεύετε µε ανάµικτη πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία-Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο