OliveMagazine

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αβγολέμονο

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αβγολέμονο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6-8 στρογγυλά κολοκυθάκια
  • Για τη γέμιση

  • 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 70γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 1 κουτ, γλυκού δυόσμο ξερό
  • 400ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για την κρέμα αβγολέμονο

  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αδειάζετε τα κολοκυθάκια από την ψίχα τους με ένα κουταλάκι, κρατάτε 150γρ. από αυτήν και την ψιλοκόβετε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα και να στεγνώσει. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στον κιμά το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, την ψίχα από τα κολοκυθάκια που κρατήσατε, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Γεμίζετε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε πλασωτέ κατσαρόλα, προσθέτετε τον ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, αφήνοντας το φαγητό με ζουμί που θα σας χρειαστεί για την κρέμα αβγολέμονο.

Για το αβγολέμονο: Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε 300ml κρύο ζωμό από το φαγητό, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το αβγολέμονο. Προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών, χτυπάτε ώστε να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τα κολοκυθάκια.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο