OliveMagazine

Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα

Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα

Μερίδες:περίπου 15 κεφτεδάκια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο
  • ½ φλιτζ. πουρέ γλυκοπατάτας
  • 1/3 φλιτζ. πουρέ μπρόκολου
  • ½ φλιτζ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • ¼ φλιτζ. γάλα
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το ρύζι.

Βράζετε τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο (ή τα μαγειρεύετε στον ατμό) και μετά τα πολτοποιείτε (χωριστά το καθένα) στο μπλέντερ ή το μούλτι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το αφήνετε να ψηθεί.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το κοτόπουλο, τον πουρέ γλυκοπατάτας, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα πολτοποιείτε.

Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το ρύζι. Πλάθετε τα κεφτεδάκια.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά μαζί με τον πουρέ μπρόκολου.

Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετείτε την τριμμέμνη φρυγανιά.

Περνάτε τα κεφτεδάκια πρώτα από το μίγμα του αβγού και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αλείφετε με ένα πινέλο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα σερβίρετε ζεστά. Αν θέλετε να τα μαγειρέψετε νωρίτερα, τα ζεσταίνετε πριν τα σερβίρετε 5 λεπτά στο φούρνο.

Tips

Μπορείτε αντί για μπρόκολο να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr