Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περιχύνετε με το μίγμα του σκόρδου. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και ανακατεύετε καλά να πάνε παντού τα αρώματα.
Βάζετε στο μπλέντερ τα φιστίκια με τη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι και τα τρίβετε να γίνουν σκόνη.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά, σε ένα δεύτερο βάζετε το αλεύρι και σε ένα τρίτο το μίγμα του φιστικιού. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι.
Παίρνετε μία μία τις μπουκίτσες του κοτόπουλου και τις βουτάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στο φιστίκι, φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού.
Αραδιάζετε τα κομμάτια στο ταψάκι και τα ψήνετε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στο μεταξύ βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις λιώνετε ελαφρά με πιρούνι ή με την πρέσα του πουρέ. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν καλά και προσθέτετε τις μισολιωμένες πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε για λίγο ακόμα. Τέλος, προσθέτετε τα φιστίκια, το δυόσμο ή τη μαντζουράνα και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις κοτομπουκιές ζεστές, συνοδεύοντας με τον πουρέ.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης, Food Styling: Αντωνία Κατή