OliveMagazine

Κοτόπουλο με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης

Κοτόπουλο με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 25ml ελαιόλαδο
  • 200γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 30γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 25γρ. γαλέτα
  • 50ml Μοσχάτο Λήμνου
  • ¼ ματσάκι εστραγκόν
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την κρούστα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και ρίχνετε μέσα το Μοσχάτο Λήμνου. Βράζετε 1 ένα λεπτό.

Προσθέτετε το φιστίκι, τη γαλέτα, το εστραγκόν και το κρεμμύδι με το κρασί και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μίγμα σε πολυκόφτη και χτυπάτε καλά. Αλατοπιπερώνετε. Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέτετε λίγη γαλέτα ακόμα.

Απλώνετε λίγο μίγμα κρούστας πάνω σε κάθε στήθος και ψήνετε στο γκριλ χαμηλά για 12 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανή η κρούστα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr