OliveMagazine

Κοτόπουλο με λαχανικά, χαλούμι και σάλτσα μυρωδικών

Κοτόπουλο με λαχανικά, χαλούμι και σάλτσα μυρωδικών

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, από μπούτι ή από στήθος, σε μπουκιές
  • 3-4 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
  • 2 κολοκυθάκια, σε φέτες
  • 2 μελιτζάνες, σε φέτες
  • 200 γρ. χαλούμι, σε φέτες
  • Για τη μαρινάδα-σάλτσα

  • ½ φλιτζάνι μυρωδικά (βασιλικό, κόλιανδρο, μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι), ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε καλά και το περιχύνετε με τη μισή μαρινάδα-σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένο, να μαριναριστεί για 1-2 ώρες. Την υπόλοιπη σάλτσα την κρατάτε για το σερβίρισμα.

Ζεσταίνετε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνετε τα λαχανικά και το χαλούμι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο ίδιο σκεύος ψήνετε στη συνέχεια και το κοτόπουλο, για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τα σερβίρετε όλα μαζί σε μεγάλη πιατέλα, περιχύνοντας με την υπόλοιπη σάλτσα και τα σερβίρετε ζεστά.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε το φαγητό στον φούρνο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τυλίξτε τα σε λαδόκολλα, δένοντας με σπάγκο (σαν μεγάλο πουγκί). Ψήστε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC στον αέρα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr