OliveMagazine

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:2:15'
Έτοιμο σε:2:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 500γρ. ρύζι καρολίνα
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 ζωμό κοτόπουλου σε ζελεδάκι, διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος ή πρόβειο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, κάνετε εγκοπές και μπήγετε μέσα τα σκόρδα. Βάζετε τα κομμάτια σε πυρίμαχο ταψάκι μαζί με το χυμό των λεμονιών. Γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού, σκορπάτε το βούτυρο σε κυβάκια πάνω στο κοτόπουλο και στο νερό και ρίχνετε και τον ζωμό. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το κοτόπουλο.

Όταν είναι έτοιμο, το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και βάζετε στο ταψί το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε, φροντίζετε το ζουμί να καλύπτει το ρύζι, και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό. Σβήνετε το φούρνο όταν το ρύζι δείχνει ακόμη ζουμερό, σαν λαπάς και πριν το σερβίρετε το αφήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο σκεπασμένο με πετσέτα. Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε το φαγητό με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tips

Αν βρείτε στην αγορά φρέσκα σκόρδα να τα προτιμήσετε.Κρατήστε τα πράσινα μέρη τους ψιλοκομμένα και σκορπίστε τα στο ταψί.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr