Διαδικασία
Ανακατεύετε σε στενό μπολάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρετε το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, καλά σκεπασμένο με τη μαρινάδα.
Για τη σάλτσα: Στύβετε το λάιμ και διαλύετε στο χυμό το κορνφλάουρ. Προσθέτετε το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σος. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και δένετε τη σάλτσα ανακατεύοντας για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Στραγγίζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
Χτυπάτε το αβγό με τον κρόκο σε ένα πιάτο. Περνάτε το κοτόπουλο από το αβγό και στη συνέχεια από το κορνφλάουρ. Τινάζετε καλά κάθε λωρίδα. Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ και, μόλις κάψει, προσθέτετε το ηλιέλαιο. Ρίχνετε το κοτόπουλο και το γυρνάτε από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τη σος στο τηγάνι και φέρνετε μια βόλτα όλα τα υλικά.
Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα, συνοδεύοντας με ρύζι ατμού.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb