OliveMagazine

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με γλυκοπατάτες και σάλτσα ροδιού

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με γλυκοπατάτες και σάλτσα ροδιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 μπούτια κοτόπουλου (με την πέτσα και το κόκαλο)
  • 300ml ζωμό κοτόπουλου
  • 3 γλυκοπατάτες μεσαίες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 100ml σιρόπι ροδιού
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας κουρκουμά (κιτρινόριζα ή turmeric)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
  • 150ml σέρι ξηρό
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα πιάτο ανακατεύετε το αλεύρι με τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο και αλευρώνετε με το μίγμα το κοτόπουλο.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και βάζετε τα μπούτια του κοτόπουλου να σοταριστούν για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το θυμάρι και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σβήνετε με το σέρι, αφήνετε να κοχλάσει και προσθέτετε το σιρόπι του ροδιού.

Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τις γλυκοπατάτες, το ζωμό και τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Πασπαλίζετε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr