Διαδικασία
Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε μπολ μαζί με το
κοτόπουλο και το αφήνετε για 30 λεπτά (εναλλακτικά ψήνετε το κοτόπουλο σε vacuum bag χωρίς το κορνφλάουρ).
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε τις κινέζικες πιπεριές με το ελαιόλαδο για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε το λευκό μέρος του κρεμμυδιού, το σκόρδο και το τζίντζερ συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον. Προσθέτετε τη σάλτσα και τα 2/3 από τα φιστίκια και μαγειρεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρετε κοτόπουλο και νουντλς σε πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με τα υπόλοιπα φιστίκια και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή