OliveMagazine

Κοτόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά

Κοτόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 Κοτόπουλο Νιτσιάκος σε μερίδες
  • 200γρ. κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 καρότα σε κύβους
  • 100γρ. σελινόριζα σε κύβους
  • 100γρ. αρακά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε το κοτόπουλο με το φύλλο δάφνης σε 1300ml νερό, αλατοπιπερώνετε, ξαφρίζετε και σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά.

Προσθέτετε τα λαχανικά, το κριθαράκι και συνεχίζετε να βράζετε για 20 λεπτά ακόμη.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό του λεμονιού με το κορν φλάουρ, το προσθέτετε στην κοτόσουπα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σούπα και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr