OliveMagazine

Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο

Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 μεγάλη μαραθόριζα, καθαρισμένη, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κιλό κουκιά χλωρά, καθαρισμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τη μαραθόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κουκιά. Τα ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και τη ζάχαρη.

Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ώστε μόλις που να καλύψει τα υλικά και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Προσθέτετε το μάραθο, διορθώνετε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και μαγειρεύετε για 5-8 λεπτά επιπλέον.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο