OliveMagazine

Κουνέλι κρασάτο με λεμόνι και δεντρολίβανο

Κουνέλι κρασάτο με λεμόνι και δεντρολίβανο

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνέλι, σε μερίδες
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 4 πατάτες μέτριες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κουνελιού και βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο. Περνάτε τα κομμάτια του κουνελιού από το αλεύρι και μετά τα τινάζετε να φύγει από πάνω τους το περιττό.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τα κομμάτια του κουνελιού σε δόσεις, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε στην άκρη σε πιατέλα.

Στο ίδιο λάδι ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε ελαφρά. Βάζετε στην κατσαρόλα το κουνέλι και σβήνετε με το κρασί.

Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες. Αφού πάρει μια δυο βράσεις το φαγητό, προσθέτετε τις πατάτες, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, λίγο ζεστό νεράκι, ρίχνετε και το κλαδάκι του δεντρολίβανου κομμένο σε μπουκετάκια και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tips

Αν το προτιμάτε μαγειρεύετε το κουνέλι σκέτο (χωρίς να προσθέσετε νερό στην κατσαρόλα) και συνοδεύετε το φαγητό με τηγανητές πατάτες κομμένες επίσης σε ροδέλες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο