OliveMagazine

Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί

Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:30'
Έτοιμο σε:2:45'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουνέλι
  • 1½ κιλό πατάτες, σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, σε χοντρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 10 μανιτάρια φρέσκα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • πιπέρια ανάμικτα (μαύρο, άσπρο, ροζ, πράσινο)
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αποβραδίς πλένετε το κουνέλι, το κόβετε σε μερίδες και το τοποθετείτε στη γάστρα. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια από το δεντρολίβανο, τα μανιτάρια, το λάδι και τα πιπέρια και περιχύνετε ε το κρασί. Σκεπάζετε με το καπάκι της γάστρας και το αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα.

Το πρωί το βγάζετε από το ψυγείο και προσθέτετε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γάστρας, σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 2½ ώρες. Μετά τη 1½ώρα ελέγχετε μήπως και σωθεί το ζουμί του φαγητού και προσθέτετε αναλόγως λίγο ζεστό νερό μέχρι το κουνελάκι να μαγειρευτεί.

Tips

Αν θεωρείτε ότι το κουνέλι έχει βαριά μυρωδιά, τότε το βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι για μία ώρα, μετά το ξεπλένετε καλά και στη συνέχεια το μαρινάρετε στη γάστρα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr