Διαδικασία
Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα βούτυρα με τη ζάχαρη, για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα, προσθέτετε το ούζο και χτυπάτε να ενωθούν τα υλικά.
Βάζετε γάντζο στο μίξερ, προσθέτετε το μαραθόσπορο, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τη Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, το αμύγδαλο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα, ενώ σιγά σιγά προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι ελαφρώς τριφτή.
Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο, τη δουλεύετε λίγο με τα χέρια και στη συνέχεια την ανοίγετε με τον πλάστη, αν όχι όλη μαζί, τότε λίγη λίγη, σε πάχος 1εκ., και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια των 15γρ. το καθένα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Στρώνετε τους κουραμπιέδες σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τους ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν λίγο χρώμα και να κάνουν ρωγμές. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν.
Πανάρετε τους κουραμπιέδες με ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τους στρώνετε σε πιατέλες. Μόλις ολοκληρώνετε κάθε σειρά τούς πασπαλίζετε ξανά με ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με σπασμένο μαραθόσπορο.