OliveMagazine

Κουρκουτζέλια τηγανητά

Κουρκουτζέλια τηγανητά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλο μάτσο κουρκουτζέλια μαζί με το βλαστό τους
  • 6-15 φρέσκα σκορδάκια ανάλογα το μέγεθος μαζί με το πράσινο μέρος
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • ξίδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα σκόρδα και τον μάραθο σε μέτρια κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούν μετά να καρφώνονται με το πιρούνι.

Ρίχνετε στο τηγάνι τα σκορδάκια και το μάραθο μαζί με ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο χωρίς να το έχετε ζεστάνει προηγουμένως και τα γυρίζετε δυο τρεις φορές να μαραθούν.

Προσθέτετε τα κουρκουτζέλια και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν με το νερό που θα βγάλουν τα κουρκουτζέλια. Μόλις πιουν το περισσότερο νερό τους και μισοβράσουν προσθέτετε ξίδι (δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον ξίδι και λάδι σύμφωνα με τη γεύση σας) και αφήνετε να μαγειρευτούν. Αφήνετε να κρυώσουν και τα διατηρείτε στο ψυγείο. Τα σερβίρετε σε μπολάκι σαν ορεκτικό και μεζεδάκι για τσίπουρο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr