OliveMagazine

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500ml γάλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος + 200ml επιπλέον χτυπημένη σε σαντιγί
  • 4 κρόκους αβγών
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λοβό βανίλιας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος για να ζεσταίνονταιν, σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.

Κόβετε κατά μήκος τη βανίλια, την ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια της με ένα κοφτερό μαχαιράκι. Τα ρίχνετε μαζί με το λοβό στο μίγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.

Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αβγών για να το αραιώσετε και έπειτα, αφού αφαιρέσετε το λοβό, το βάζετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει.

Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας ελαστικής σπάτουλας, τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Μόλις η κρέμα πατισερί κρυώσει, την ανακατεύετε με ένα σύρμα για να αφρατέψει και μετά ενσωματώνετε και την σαντιγί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr