OliveMagazine

Κρεμ μπρουλέ με παρμεζάνα

Κρεμ μπρουλέ με παρμεζάνα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κρόκους αβγού
  • 4-5 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη, για πασπάλισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το σκόρδο στη μέση και τρίβετε έξι πυρίμαχα πιάτα για κρεμ μπριλέ.

Βράζετε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε ζωηρά τους κρόκους, ελαφρά χτυπημένους. Προσθέτετε το μαϊντανό, το καγιέν και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε τις λιαστές ντομάτες στα πυρίμαχα πιάτα και ρίχνετε από πάνω το μίγμα της κρέμας. Βάζετε τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο στους 110°C και τις ψήνετε για 50 λεπτά.

Πριν τις σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με παρμεζάνα και τις βάζετε στο γκριλ για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά (ή τις ροδίζετε με φλόγιστρο). Σερβίρετε τις κρέμες ζεστές λίγα λεπτά αφού τις βγάλετε από το φούρνο, σαν ορεκτικό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr