OliveMagazine

Κριθαρότο με μανιτάρια

Κριθαρότο με μανιτάρια

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 200γρ. μανιτάρια άσπρα, σε λεπτές φέτες ή πλευρώτους, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη και στραγγισμένη καλά
  • 1.250ml ζεστό ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά
  • 2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή ηπειρώτικη παρμεζάνα τριμμένη (ή άλλο ημίσκληρο τυρί της επιλογής σας)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την ντομάτα και ανακατεύετε καλά.

Σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 1/3 φλιτζανιού από το ζεστό ζωμό και αφήνετε να απορροφηθεί από το ζυμαρικό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το κριθαράκι, χωρίς όμως να μείνει στεγνό.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα κουζίνας και το καπάκι. Αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr