OliveMagazine

Κρύα σαλάτα ζυμαρικών

Κρύα σαλάτα ζυμαρικών

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φαρφάλες
  • 4 κοτσανάκια σέλινο
  • 6 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
  • 150γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
  • 100γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 50γρ. γιαούρτι σουρωτό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό.

Ψιλοκόβετε πρώτα τα κοτσανάκια του σέλινου και μετά το ζαμπόν γαλοπούλας. Κόβετε τη γραβιέρα Κρήτης σε κυβάκια και την ντομάτα σε πολύ μικρά κομματάκια.

Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα μπολ βάζετε το τυρί Φιλαδέλφεια και το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το λάδι, το χυμό λεμονιού και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βάζετε τις φαρφάλες σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνετε το μισό dressing και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και πάλι και ολοκληρώνετε ρίχνοντας το υπόλοιπο dressing. Διατηρείτε τη σαλάτα δροσερή στο κάτω μέρος του ψυγείου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr