OliveMagazine

Κρύο ζελέ και ζεστό κρασί κανέλας

Κρύο ζελέ και ζεστό κρασί κανέλας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το ζελέ

  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • 1 φλιτζάνι κρασί γλυκό (Μοσχάτο Λήμνου)
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ζελατίνα σε σκόνη
  • Για το κρασί

  • 2-3 ξυλάκια κανέλας
  • 750ml κρασί κόκκινο
  • 2-3 φλούδες πορτοκαλιού
  • 3-4 γαρίφαλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το ζελέ: Βάζετε τα ξυλάκια της κανέλας με το κρασί, το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Βγάζετε και πετάτε τα ξυλάκια κανέλας.

Βάζετε τη ζελατίνα σ’ ένα μπολ και την περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές κρύο νερό. Την αφήνετε να φουσκώσει για 5 λεπτά και τη ρίχνετε μέσα στο σιρόπι κανέλας. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 ατομικά φορμάκια ελαφρώς αλειμμένα με λάδι και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να πήξει το ζελέ.

Για να τα σερβίρετε, τα αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε πιάτα.

Για να φτιάξετε το κρασί κανέλας: Ζεσταίνετε καλά σε μια κατσαρόλα το κρασί μαζί με τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρίφαλα και τις φλούδες πορτοκαλιού, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση. Αφήνετε το κρασί να τραβήξει τα αρώματα και, όσο είναι ακόμα ζεστό, το σερβίρετε σε φλιτζάνια του τσαγιού. Πίνεται ζεστό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Τα ολόκληρα ξυλάκια κρατούν το άρωμά τους περισσότερο από τη σκόνη κανέλας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr