OliveMagazine

Κυδώνια με βινεγκρέτ από τσίλι, λάιμ και μαϊντανό

Κυδώνια με βινεγκρέτ από τσίλι, λάιμ και μαϊντανό

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κυδώνια
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 200 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 60 ml χυμό λάιμ
  • 1/2 πιπερίτσα τσίλι κόκκινη (όχι πολύ καυτερή)
  • 4 φυλλαράκια μαϊντανό ή κόλιανδρο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καλύπτετε με ημίχοντρο αλάτι τη βάση μιας πιατέλας σερβιρίσματος και την περιχύνετε με λίγο νερό να «δέσει» το αλάτι.

Πλένετε πάρα πολύ καλά τα κυδώνια με κρύο νερό βρύσης. Τα ανοίγετε με το ειδικό μαχαιράκι για όστρακα, αλλά αν δεν έχετε, χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι με κοντή, χοντρή, κοφτερή και ανθεκτική λεπίδα αλλά και λαβή. Τα ανοίγετε προσεκτικά με τη μέση της λεπίδας και όχι με τη μύτη του μαχαιριού. Τα ακουμπάτε στην πιατέλα περιμετρικά.

Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη όλα τα υλικά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Το τοποθετείτε στη μέση της πιατέλας μαζί με ένα κουταλάκι.

Βάζετε λίγη από τη βινεγκρέτ επάνω σε κάθε κυδώνι και το τρώτε.

Φωτογραφία: Studiom. gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης

Tips

Χρειάζεται οπωσδήποτε και απαραιτήτως καλή παρέα!


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr