Διαδικασία
Πλένετε τον κόκορα και τον κόβετε σε μερίδες. Τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε τις μερίδες και τις σοτάρετε ελαφρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το σοτάρετε. Βάζετε πάλι τις μερίδες του κόκορα στην κατσαρόλα και τις γυρίζετε για να αναμιχθούν με το κρεμμύδι.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μερίδες. Τις σιγοβράζετε με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζετε τον κόκορα από την κατσαρόλα. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται και ρίχνετε τα ζυμαρικά για να βράσουν (για λίγα λεπτά, ανάλογα με τον τύπο).
Ρίχνετε ξανά τον κόκορα στην κατσαρόλα και κρατάτε το φαγητό ζεστό. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Tips
Για να συνοδεύσετε ιδανικά τον κόκορα, επιλέξτε παραδοσιακά ζυμαρικά είτε από μικρούς τοπικούς παραγωγούς είτε από γνωστές εταιρίες. Οι χυλοπίτες, τα ματσάτα και τα σκιουφιχτά είναι μερικές καλές επιλογές...