OliveMagazine

Κόκορας με ροζ σάλτσα από αφρώδες κρασί και μαύρο ρύζι με κάστανα

Κόκορας με ροζ σάλτσα από αφρώδες κρασί και μαύρο ρύζι με κάστανα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κόκορα, σε μερίδες
  • 2 νεροπότηρα κρασί αφρώδες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γαρνιτούρα

  • 300γρ. ρύζι άγριο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 20 κάστανα βρασμένα ή ψημένα, καθαρισμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δόσεις τις μερίδες του κόκορα μαζί με το μπαχάρι και τη δάφνη.

Μόλις ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Αδειάζετε μέσα το αφρώδες κρασί, αφήνετε να πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τον κόκορα να μαγειρευτεί για 1 ώρα τουλάχιστον.

Όταν ο κόκορας γίνει μαλακός και τρυφερός, ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τον πελτέ με την κρέμα γάλακτος και τα αδειάζετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Διατηρείτε τον κόκορα ζεστό.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Σε μέτρια κατσαρόλα βάζετε το ζωμό κοτόπουλου μαζί με λίγο αλατοπίπερο και το φρέσκο βούτυρο. Αφού πάρει βράση ρίχνετε μέσα το άγριο ρύζι και βράζετε για 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσει. Προς το τέλος του μαγειρέματος ανακατεύετε μέσα τα κάστανα.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, γαρνίρετε τις μερίδες του κόκορα με το άγριο ρύζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr