OliveMagazine

Κόφτα κεμπάπ με γιαούρτι και δυόσμο

Κόφτα κεμπάπ με γιαούρτι και δυόσμο

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κεμπάπ

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ξυσμένα στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κουκουναρόσπορο, ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού και το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • μερικές πίτες για σουβλάκι αλειμμένες με λάδι και ψημένες σε σχαροτήγανο ή τοστιέρα
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το δυόσμο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Ετοιμάζετε τα κεμπάπ: Βάζετε τον κιμά σε μπολ και τον ζυμώνετε πολύ καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να γίνει αφράτος. Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Ύστερα τον ξαναζυμώνετε και τον πλάθετε σε κεμπάπ μακρόστενου σχήματος, σαν λουκάνικα.

Τα ψήνετε στο γκριλ για 12 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Σερβίρετε, συνοδεύοντας με τη δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού και τις ψημένες πίτες.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr