Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το δυόσμο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
Ετοιμάζετε τα κεμπάπ: Βάζετε τον κιμά σε μπολ και τον ζυμώνετε πολύ καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να γίνει αφράτος. Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Ύστερα τον ξαναζυμώνετε και τον πλάθετε σε κεμπάπ μακρόστενου σχήματος, σαν λουκάνικα.
Τα ψήνετε στο γκριλ για 12 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Σερβίρετε, συνοδεύοντας με τη δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού και τις ψημένες πίτες.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey