OliveMagazine

Λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο

Λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο

Μερίδες:για 850ml συμπυκνωμένο χυμό
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • ξύσμα από 6 λεμόνια
  • 2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • 1 κομματάκι τζίντζερ μήκους 2εκ. καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • Για το σερβίρισμα

  • πάγο
  • νερό παγωμένο (απλό ή ανθρακούχο)
  • μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε, στεγνώνετε τα λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα από τα τέσσερα. Βάζετε το ξύσμα του λεμονιού, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το σιρόπι.

Στο μεταξύ στύβετε το χυμό των λεμονιών. Μετά από 15 λεπτά βρασμού προσθέτετε το χυμό του λεμονιού στο σιρόπι και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη.

Αν θέλετε σουρώνετε τη λεμονάδα, αν θέλετε την αφήνετε με το ξύσμα και το τζίντζερ - εγώ έτσι έκανα. Τη μεταφέρετε με τη βοήθεια χωνιού σε γυάλινο μπουκάλι και τη φυλάτε στο ψυγείο αφού κρυώσει.

Για να σερβίρετε, μοιράζετε από ενάμιση δάχτυλο συμπυκνωμένο χυμό στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου και απογεμίζετε με παγωμένο νερό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr