Διαδικασία
Πλένετε, στεγνώνετε τα λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα από τα τέσσερα. Βάζετε το ξύσμα του λεμονιού, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το σιρόπι.
Στο μεταξύ στύβετε το χυμό των λεμονιών. Μετά από 15 λεπτά βρασμού προσθέτετε το χυμό του λεμονιού στο σιρόπι και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη.
Αν θέλετε σουρώνετε τη λεμονάδα, αν θέλετε την αφήνετε με το ξύσμα και το τζίντζερ - εγώ έτσι έκανα. Τη μεταφέρετε με τη βοήθεια χωνιού σε γυάλινο μπουκάλι και τη φυλάτε στο ψυγείο αφού κρυώσει.
Για να σερβίρετε, μοιράζετε από ενάμιση δάχτυλο συμπυκνωμένο χυμό στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου και απογεμίζετε με παγωμένο νερό.