OliveMagazine

Μίνι κεμπάπ με μπέικον στο καλαμάκι

Μίνι κεμπάπ με μπέικον στο καλαμάκι

Μερίδες:για 18-20 κεμπάπ (ανάλογα με το μέγεθος)
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από σπάλα ή ελιά (2 φορές περασμένο από τη μηχανή του κιμά)
  • 250γρ. κιμά αρνίσιο, από σπάλα ή «χεράκι» (δύο φορές περασμένο από τη μηχανή του κιμά)
  • 1 μεγάλo ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 100ml νερό ανθρακούχο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 15 φέτες μπέικον, κομμένες κάθετα σε 2 κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα μπολ με νερό (να τα καλύπτει), για να μην καούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνετε πολύ καλά τα 2 είδη του κιμά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το γιαούρτι, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια. Όσο ζυμώνετε, προσθέτετε σταδιακά τη φρυγανιά και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να πάρετε ένα αρκετά συμπαγές και συνεκτικό μίγμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθρακούχο νερό και το ελαιόλαδο. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και βρέχοντας τακτικά τα χέρια σας στο νερό και το ελαιόλαδο πλάθετε τα κεμπάπ όπως κάνετε και με τα σουτζουκάκια. Καρφώνετε στο κέντρο τους από ένα ξύλινο καλαμάκι. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.

Στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζετε εκεί τα κεμπάπ. Ψήνετε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τυλίγετε από μισή λωρίδα μπέικον στο καθένα. Ψήνετε ξανά στο φούρνο και ψήνετε για 2-3 λεπτά σε κάθε μεριά μέχρι να ροδοκοκκινήσει το μπέικον. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο χοντρό αλάτι.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr