OliveMagazine

Μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. πέννες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές
  • 5 ντοματίνια, κομμένα στα 2
  • 2 σκελίδες σκόρδο και 1 επιπλέον
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κομματάκι τζίντζερ φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1-2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι πράσινο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Ρίχνετε στο μούλτι τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη σάλτσα.

Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το πιπέρι, το αλάτι και τη 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το κοτόπουλο. Αφού το σκόρδο βγάλει τα αρώματά του, το βγάζετε από το τηγάνι.

Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα με το γιαούρτι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Ρίχνετε τις πέννες, ανακατεύετε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr