OliveMagazine

Μανιτάρια γεμιστά

Μανιτάρια γεμιστά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 μεγάλα μανιτάρια άσπρα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ή 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 60γρ. τυρί chèvre
  • 1 κρόκο αβγού
  • 40γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πέστο (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα και βγάζετε τα ποδαράκια τους. Τραβάτε τη φλούδα τους (είναι πολύ εύκολο, ξεκινώντας από την άκρη).

Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με λίγο λάδι και αλείφετε με πινέλο τα οκτώ από τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε για γέμισμα.

Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με όλα τα ποδαράκια. Ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια (ή το κρεμμύδι). Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να μαραθούν.

Ανακατεύετε το τυρί chevre, το πέστο, τον κρόκο του αβγού και το τριμμένο τυρί και προσθέτετε τα μανιτάρια. Γεμίζετε (φουσκωτά) πρώτα τα οκτώ και τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε στον πάτο του ελάχιστο νεράκι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο, στους 190oC για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια. Τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tips

Αν περισσέψει γέμιση, την ψήνετε σε μικρό πυρίμαχο πιάτο ή την ανακατεύετε σε ομελέτα. Μπορείτε ακόμα να γεμίσετε μανιτάρια με κιμά, να προσθέσετε στη γέμιση σκόρδο και ψιλοκομμένες πιπεριές ή άλλα λαχανικά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr