OliveMagazine

Μαραθόπιτα μπομπότα

Μαραθόπιτα μπομπότα

Μερίδες:για 1 ταψί διαμ. 32-34εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό διάφορα χόρτα για πίτα (π.χ. ραδίκια, καυκαλήθρες, ζοχούς, μυρώνια)
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • 300γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τον χυλό

  • 320γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3-4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 420ml νερό χλιαρό
  • 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα χόρτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μάραθο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα τρίβετε με τα χέρια. Τα αφήνετε για 20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβετε καλά και τα μεταφέρετε σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτετε το αβγό, τη φέτα, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Για τον χυλό: Σε μια μικρή λεκάνη βάζετε το καλαμποκάλευρο, κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και εκεί ρίχνετε τα αβγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά με το αλεύρι και αρχίζετε σιγά-σιγά να προσθέτετε το χλιαρό νερό.

Αναμιγνύετε πολύ καλά με μια σπάτουλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Λαδώνετε και απλώνετε το μισό μίγμα του χυλού. Προσθέτετε τη γέμιση πασπαλιστά με τα χέρια σας.

Το υπόλοιπο μίγμα από τον χυλό τον αραιώνετε με το γάλα και το ρίχνετε πάνω από τη γέμιση. Ισιώνετε καλά την επιφάνεια με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού και ψήνετε τη μαραθόπιτα για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr