OliveMagazine

Μαριδοπιτάκια

Μαριδοπιτάκια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. μαριδάκι ψιλό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4-5 αβγά
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4-5 κουτ. σούπας τυρί πικάντικο, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και στραγγίζετε σε σουρωτήρι τις μαρίδες. Τις αλατίζετε κι ανακατεύετε σε μπολ το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αλεύρι, το δυόσμο, το τυρί και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, ώστε να πάρετε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαρύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, βυθίζετε τις μαρίδες στο χυλό, τις ρίχνετε με τη βοήθεια κουταλιού στο καυτό λάδι και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και ύστερα βγάζετε τα μαριδοπιτάκια από το τηγάνι.

Τα ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν για λίγο και ύστερα σερβίρετε με πράσινη δροσερή σαλάτα.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr