OliveMagazine

Μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο με βερίκοκα και αμύγδαλα

Μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο με βερίκοκα και αμύγδαλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 750γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 8 βερίκοκα πλυμένα, κομμένα στα 6
  • ⅓ φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα 4
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ⅔ φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου ή νερό
  • Για τη μαρινάδα

  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό ή 1 κουτ. γλυκού φρέσκο
  • 2 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή ή 1 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό ή 1 κουτ. γλυκού φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά ή ανάμικτα)
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λωρίδες φάρδους περίπου 2εκ. Τα τοποθετείτε σε ρηχό σκεύος και τα περιχύνετε με το κρασί.

Τρίβετε τα αποξηραμένα αρωματικά όλα μαζί και προσθέτετε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε τα φιλέτα με το μίγμα και τα ανακατεύετε να πάει παντού. Αφήνετε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και προσθέτετε το σκόρδο. Όταν κάψει το σκόρδο και βγάλει το άρωμά του το αφαιρείτε. Βγάζετε τα φιλέτα από το ψυγείο, τα στραγγίζετε και τα σοτάρετε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα ή πιρούνι και τα στρώνετε σε ταψί σε μια στρώση. Τα περιχύνετε με τη μαρινάδα που στραγγίξατε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα βερίκοκα. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε τα φιλέτα σοτάρετε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τα βερίκοκα και τα σοτάρετε μέχρι να αφήσουν τα υγρά τους. Ρίχνετε το μέλι ανακατεμένο με το ζωμό του κοτόπουλου και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Ανακατεύετε προσεκτικά για να μη λιώσουν τα βερίκοκα.

Βγάζετε τα φιλέτα από το φούρνο και στρώνετε από πάνω τα αμύγδαλα και τα βερίκοκα μαζί με το ζωμό τους. Ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρετε με άσπρο ρύζι και συνοδεύετε με στραγγιστό γιαούρτι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr