OliveMagazine

Μελεκούνι Ρόδου

Μελεκούνι Ρόδου

Μερίδες:35
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:1:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μέλι
  • 1 κιλό σουσάμι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • κανέλλα
  • 3 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καβουρδίζετε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Χτυπάτε στο μπλέντερ το ένα τέταρτο της ποσότητας μέχρι να γίνει σκόνη και το ανακατεύετε με το υπόλοιπο σουσάμι.

Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι, στη φωτιά, ρίχνετε το μέλι με τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει το μίγμα. Για να καταλάβετε αν έδεσε, ρίχνετε μερικές σταγόνες μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν ο κόμπος του σιροπιού δεν διαλύεται, είναι έτοιμο. Δεν πρέπει όμως να είναι και πολύ σκληρό.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε στο σιρόπι το σουσάμι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βρέχετε ένα ταψί ή ένα μάρμαρο με νερό ή ανθόνερο και ρίχνετε από πάνω το μίγμα του παστελιού. Με βρεγμένα χέρια το χτυπάτε δυνατά για να στρώσει η επιφάνειά του και μετά με βρεγμένο πλάστη ή βέργα το ισιώνετε ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος, περίπου 1 εκ.

Πασπαλίζετε με κανέλλα και όταν μισοκρυώσει, κόβετε το παστέλι σε ρόμβους. Τυλίγετε τους ρόμβους με ζελατίνα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr